Anglia nem csak London!

Az "Anglia, élet és munkavállalás" testvérblogja azoknak kíván segíteni, akiket a vidéki Anglia vonz.

Címkék

Visitors

NYOMJ EGY LÁJKOT!

NYOMJ EGY LÁJKOT!

2012.01.19. 00:03 Árpádiusz

Preston 1.rész

 

A Ribble folyó partján fekvő város Lancashire közigazgatási központja. Manchestertől 33, Liverpooltól 37 kilométerre található.  50.-ként kapta meg a városi rangot, mely a királynő uralkodásának 50. évében, 2002-ben történt. A jelenleg 132,000 fős város történelme a római időkig vezethető vissza, de valós fejlődésnek csak a 13. században indult.

 

1901-ben közel 120,000 ember élt a városban, de a pamutipar összeomlása miatt a következő évtizedekben a lakosság száma megcsappant. Az ipari területekre újabb csapást a II. világháború idején a Luftwaffe mért és az ipar feléledésére közel 20 évet kellet várni. A hatvanas években nagyszámú ázsiai bevándorló érkezett a városba. Főként indiai és pakisztáni migráns a feldolgozóipar alkalmazta, mely a 80-as években recesszióba süllyedt.

 

2000-től a város újból virágzásnak indult, melyben nagy szerepet játszott a mezőgazdaság. Sok családi vállalkozás van, mely különböző zöldségfélék vagy virágok termesztésével foglalkozik. Regionális központ lévén sok gyártással és raktározással foglalkozó cég is képviselteti magát a város több ipari parkjában.

 

A város területén van a megyei egyetem, az UCLA. Ez az oktatási központ a 6. legnagyobb az országban és több, mit 33,000 tanulója van. Prestonban található még a manchesteri egyetem orvosi kollégiuma is, melyhez a gyakorlati helyet a Royal Preston Hospital biztosítja.

 

A város híres focicsapata a Preston North End FC. Ez a csapat az angol liga egyik alapító tagja volt, és sportpályája a város Deepdale nevű területén található. Említést érdemel, hogy a városban élő Békés megyei magyarok Stormcorner, vagyis viharsarok néven saját focicsapatot alapítottak.

 

 

Hasznos címek és linkek:

Önkormányzat:

Town Hall, Lancaster Road, Preston, PR1 2RL

http://www.preston.gov.uk/

 

Adóhivatal:

Charles House, 8 Winckley Square , Preston , PR1 3HY

 

JobCentre: Gateway House, 200 Ringway, Preston, PR1 2ER

 

Family Information Service:

Room 301, Eastcliff JDO, Preston, PR1 3JT

http://www.lancashire.gov.uk/education/childcare/

 

Magyar bolt:

 Unit A53 Red Scar Business Park, Longridge Road, Preston, PR2 5NB

Nyitvatartás

Keddtől-Szombating 11.00-19.00

Vasárnap 11.00-16.00

 

Preston 2.rész-Szállás                                                             Preston 3.rész-Munka

 

Információk az angliai életről és munkavállalásról: http://about-uk-work.blog.hu/

Alapfokú angol nyelvleckék, hanganyaggal: ENGLISH PLEASE - BLOG

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: preston


A bejegyzés trackback címe:

https://anglianemlondon.blog.hu/api/trackback/id/tr333591835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása