Anglia nem csak London!

Az "Anglia, élet és munkavállalás" testvérblogja azoknak kíván segíteni, akiket a vidéki Anglia vonz.

Címkék

Visitors

NYOMJ EGY LÁJKOT!

NYOMJ EGY LÁJKOT!

2012.03.25. 00:03 Árpádiusz

Birmingham 1. rész

 

Birmingham az Egyesült Királyság második legnagyobb saját önkormányzattal rendelkező városa. Az Angol Ipari Forradalom gépházaként szerezte hírnevét, ami oda vezetett, hogy Birmingham-et a "világ műhelyeként" emlegessék.

 

Birmingham városának népessége hozzávetőleg 992 400 fő, ezzel London után a második legnépesebb brit város.  West Midlands-i városhalmaz részét képezve a népesség már 2 284 093fő, amelybe olyan szomszédos városokat is beleértenek, mint Solihull, Wolverhampton és az elbűvölő Black Country városai.

 

A birminghami embereket viccesen 'Brumik-nak' nevezik, amely a város becenevéből, Brum-ból fakad, amely hasonlít a város nevére (Brummagem) helyi dialektussal. Létezik egy jellegzetes ún. Brummie dialektus és kiejtésmód. Birmingham kulturálisan és etnikailag is színes város. Népességének mintegy 30%-a nem fehér, 70%-a fehér eredetű, melyből 3,2% ír származású.

 

A mai napig az Egyesült Királyság exportjának több mint negyede Birmingham térségéből származik. Birmingham fontos ipari és gépészeti központ, ahol több mint 100 000 embert alkalmaznak, és amely több milliárd fonttal járul hozzá a nemzeti gazdasághoz. Az Egyesült Királyság exportjának több mint negyede származik Birmingham környékéről.  A gyártóipar a munkahelyek 10%-át adja. Itt található meg többek között a Jaguar és a Cadbury Trebor is.

 

A városban található 3 egyetemen közel 65,000 diák tanul, akiket 15,000 alkalmazott szolgál ki. Ennél fogva a helyi oktatási rendszer a legnagyobb munkáltatók egyike.

 

 A városközponttól kb. 10 kilométerre, dél-keleti irányban található a nemzetközi repülőtér, mely közvetlen budapesti járatokkal rendelkezik. Ezeket többek között az Alitalia, a Swissair, a Lufthansa és a KLM biztosítja.

 

Hasznos címek és linkek:

Önkormányzat: Council House, Victoria Square, Birmingham, B1 1BB

http://www.birmingham.gov.uk/

JobCentre: 65-77 Summer Row, Birmingham, B3 1LB

Adóhivatal: City Centre House , 30 Union Street , Birmingham , B2 4AD

Family Information Service: Central Library, Chamberlain Square, Birmingham, B3 3HQ

Repülőtér: http://www.birminghamairport.co.uk/

 

 Birmingham 2.rész-Szállás                                                    Birmingham 3.rész-Munka

 

Információk az angliai életről és munkavállalásról: http://about-uk-work.blog.hu/

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: birmingham


A bejegyzés trackback címe:

https://anglianemlondon.blog.hu/api/trackback/id/tr133472282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása