Anglia nem csak London!

Az "Anglia, élet és munkavállalás" testvérblogja azoknak kíván segíteni, akiket a vidéki Anglia vonz.

Címkék

Visitors

NYOMJ EGY LÁJKOT!

NYOMJ EGY LÁJKOT!

2012.03.17. 00:03 Árpádiusz

Brighton & Hove 1.rész

 

 Sussex déli partján elhelyezkedő város, Anglia egyik legnagyobb és leghíresebb tengerparti üdülőhelye, egy nagyobb agglomeráció része. 1841-ben indult először fejlődésnek, amikor a város csatlakozott a vasútvonalhoz.  Az 1960-as években történt nagy népességnövekedés, mely során a népesség elérte a 160,000 főt. Ekkor két város 1997-ben összefogott és létrehozták a közös Brighton & Hove önkormányzatot, amely 2000-ben city státuszt kapott a királynőtől a millenniumi ünnepségek keretében. Jelenleg Brighton & Hove lakosainak száma 253,500 fő.

 

 A város gazdasága kifejezetten a turizmusra épül, ennél fogva az egyéb iparágak jelentéktelen mértékben képviseltetik magukat. Vendéglátásból és a köré épülő szolgáltatóiparból származik a munkahelyek többsége, ennek ellenére a város legnagyobb munkáltatója az American Express, mely több mint 3,000 munkahelyet biztosít a városban. A számítógépes szoftvercégek jelenléte miatt Brighton-t Szilikon-Öböl néven is emlegetik.

 

 Durva, kavicsos tengerparttal rendelkezik, mely elsősorban az angol turisták körében kedvelt. Sokan jönnek ide Londonból, hogy eltöltsenek egy-két napot, mivel a fővárostól vonattal mindössze 1 órányi távolságra van. Egyik legkedveltebb tengerparti része a Kemptown-i nudista partszakasz, mely Brighton Beach délkeleti részén található.

 

Hasznos címek és linkek:

Önkormányzat: King's House, Grand Avenue, Hove, East Sussex, BN3 2LS

http://www.brighton-hove.gov.uk/

JobCentre: Windsor House, 30/35 Edward Street, Brighton, BN1 0LN

Adóhivatal: Crown House, 11 Regent Hill, Brighton , BN1 3ES

Family Information Service: Ground Floor, Brighton Town Hall, Batholomew Square, BN1 1JA

http://www.brighton-hove.gov.uk/index.cfm?request=c1106621

 

Brighton 2.rész-Szállás                                                            Brighton 3.rész-Munka

 

Információk az angliai életről és munkavállalásról: http://about-uk-work.blog.hu/

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: brighton


A bejegyzés trackback címe:

https://anglianemlondon.blog.hu/api/trackback/id/tr703517879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása